s Som Tiden Går
- Et nummer fra "Stævnemøder"-albummet, vi ikke har været forvænt med at høre live de sidste par år. Og i hvert fald ikke som åbningsnummer. Så et dejligt genhør med et af de virkelig flotte numre fra det album. Og når den bliver fremført ved en solokoncert, kun understøttet af Michaels eget spil på guitaren, bliver den om muligt endnu flottere. I hvert fald kommer den flotte tekst meget mere til sin ret.


s
Lykkelig Er Den
- Der er blevet hentet nogle numre frem fra "glemmebogen" til denne turné. Et af dem er "Lykkelig Er Den", som også må siges at høre til i den meget følelsesladede ende af Michaels tekstunivers. Og igen gør det sig gældende, at teksten kommer meget mere til sin ret, når den fremføres solo.


s
Mød Mig i Mørket
- Pete gjorde nu sin entré. - Til et af de vel nok mest kendte numre fra Falch'ens sangskat. Dog i en lettere omarrangeret udgave, der nok var medvirkende årsag til, at det ikke var alle, der rent faktisk bemærkede, hvilket nummer, de var i gang med, før Michael begyndte at synge. Omarrangeringen har afgjort givet nummeret sit helt eget særpræg, der gjorde, at det rent faktisk virkede som om, den mere hørte til ved disse solokoncerter end ved de traditionelle band-koncerter.


s
November
- Nummeret, Michael har skrevet til sin ældste datter. Meget smukt og om muligt endnu mere sigende, når den fremføres ved disse solokoncerter.


s
Min Stjerne
- Nok det mest kendte nummer fra "Håbets Hotel"-albummet fra 1989. Har været fast ingrediens på live-reportoiret lige siden, og vil formodentlig blive ved med at være det også i fremtiden. Det er en sang, alle kan synge med på, ligegyldig hvor meget, du kender til Michael og hans musik. Og hvis publikum har været lidt svære at trække op indtil nu, så var det kendetegnende, at de i hvert fald begyndte at deltage aktivt i koncerten allerede fra starten af "Min Stjerne".


s
Lykkelig Undervejs
- Eneste nye nummer, vi blev præsenteret for på turnéen, men hvilket nummer! - Det er nok den flotteste tekst, Michael har skrevet i mange, mange år, hvad der har været bred enighed om overalt, hvor han har spillet. Om så den meget intime fremføring af den, var med til at gøre oplevelsen af teksten endnu større, vil tiden vise, når der engang i løbet af år 2001 kommer et nyt studie-album på gaden, hvor "Lykkelig Undervejs" er på. Det skal blive spændende at høre, hvad den udvikler sig til, når den fremføres af hele bandet. 


s
Singler I + II
- Historien om Mette fra Sønderborg har gået sin sejrsgang over hele Danmark. - Og der er afgjort kommet ekstra kolorit på beretningen om Michaels første kærlighed med "Singler 2"; Et enkelt vers, der meget humoristisk fortæller om Mettes reaktion, da Singler blev udgivet. Og endnu mere humoristisk blev det, hvis man studerede Petes mimik under fremførelsen af "II-eren". Man fik ledt tankerne hen i retning af noget, der mindede om "Snehvide og de 7 Små Dværge"... Og under alle omstændigheder også et af de numre, der fik folk til at synge med, så mon ikke den virkelig er kommet for at blive???


s
Indrømmer Blankt
- Denne turnés udgave af Michaels "hamrende guitarspil". Mon ikke de fleste, der har oplevet ham solo tidligere sad med en formodning om, at nu fik vi lov at høre "Sidste Station"? - Men der blev vi godt nok snydt, for "Indrømmer Blankt!" var faktisk omarrangeret så meget, at det var totalt umuligt at gætte, hvad han var i gang med, før han sang den første linie. Og teksten fik pludselig sit helt eget liv i den måde, sangen blev fremført på. En virkelig stor oplevelse har det i hvert fald været at høre nummeret på denne måde. Og slutningen, hvor de nærmest jammer sig hen til et stop, der nærmest bare får lov "at hænge i luften". Som der var én, der kommenterede det undervejs: "Hvor pokker blev klimaksen af i Indrømmer Blankt!". Men det var netop den overraskende slutning, der gav nummeret sit løft til noget, der mindende om en regulær rock-koncert.


s
De Vildeste Fugle
- "Hovsa, hvad er nu det? - Koncerten er da ikke slut endnu..." - Disse ord er der nok mange, der har tænkt rundt omkring, når han er gået i gang med "De Vildeste Fugle". For hvor har vi været vant til i mange år, at den var afslutningsnummer på en Falch-koncert. Men rent faktisk var det helt rart at høre den så tidligt i koncerten, og ikke sidde med følelsen af, at nu er det desværre slut.


-------------------------------------------------


s
De Første Fugle Uden Dig
- Vel nok det smukkeste nummer fra "Nye Rejsende"-albummet. Og samtidig det mest geniale åbningsnummer på 2. sæt, vi længe har hørt. Publikum blev stille næsten som på kommando, når først Michael gik i gang med sangen. Flere gange har det nærmest givet kuldegysninger at være vidne til hans flotte fortolkning af dette nummer. Ikke mindst, når man kender baggrunden for teksten, der jo er én han har skrevet til hans afdøde far.


s
Den Eneste i Verden
- Vel nok en af de smukkeste tekster, Michael nogensinde har skrevet. I al sin enkelthed udtrykker den, hvad de fleste af os føler, når vi har fundet vores livsledsager. Og også den sang, får man en helt anden oplevelse af på disse solotoure, end når den "bliver trykket af" med band. Ikke mindst Petes meget smukke tangentspil giver teksten den helt rette underlægning og når den samtidig blev fremført med en feeling, der gjorde, at man i stedet for at skråle med, flere gange blot sad og lyttede, kan den sang vel næppe blive meget smukkere???


s
Dage
- Endnu et af numrene fra "Håbets Hotel"-albummet. Den blev hentet frem fra glemslen til forårets solotour, og var også med på sommerens sætliste. Den omarrangerede, lettere opspeedede gospelagtige udgave, vi har hørt i år, har afgjort givet sangen et mærkbart løft. Så fra at være et rimeligt glemt nummer, er den nu nærmest et must, og afgjort et af de numre, der virkelig sætter gang i salen, ikke mindst under slutningen, hvor der fra Michaels side synges noget "åh-åhh-åh", og publikum svarer. Det er helt sikkert med til at løfte stemningen. At den så samtidig indeholder vel nok de to mest sande linier, han nogensinde har skrevet: "Der er dage, hvor du føler at alting er til at forstå, det er dem, du skal bruge til at holde dig selv ovenpå...", gør helt sikkert sangen til en af de helt store oplevelser, så ingen tvivl om, at der er mange, der gerne ser, den forbliver en fast del af sættet i fremtiden.


s
Ud Af Mørket
- Titelmelodien fra "Mord i Mørket"-film, der nok aldrig er hørt smukkere end på denne tour. Ikke mindst (endnu engang) på grund af Petes formidable tangentspil. Under forspillet kan man jo nærmest se Michael komme gående i sin  lange frakke som den navnløse journalist inde på Vesterbro. Og det er nok den effekt, man måske har manglet lidt de andre gange, den er blevet fremført live. Men efterårets udgave var afgjort med til at gøre den til en af aftenens højdepunkter.


s
Tossede Verden
- Et for mange kærkomment genhør med titelnummeret fra "Den Glemte Plade". Mange har via De Vildeste Fugle efterlyst et genhør med nogle af numrene fra "Tossede Verden", og endelig kom det så. Det var for mange aftenens absolutte højdepunkt, når de nåede frem til "Tossede Verden". Og mon ikke der rundt omkring er mange, der håber på, vi også næste gang "får lov" at høre noget fra den nok mest komplette plade, Michael nogensinde har lavet...


s
Spøgelser
- Et af de numre, der efterhånden er blevet fast ingrediens ved enhver Falch-koncert. Den bliver ved med at være lige aktuel, selvom den er skrevet i 1992. Og udover aktualiteten, så er der også så meget tempo over den, at folk stort set hver gang klapper i takt til introen. Så selvom der sikkert er mange, der gerne ser andre numre fra det album med på reportoiret, må den siges at beholde sin berettigelse som en del af sættet, ligemeget hvor "gammel" den efterhånden er blevet.


s
Superlove
- Yderligere præsentation vel overflødig. Superlove har været en fast del af Michaels koncerter siden sommeren 1981, og må vel også siges at være det nummer, der er udsat for den største publikumsjubel ved hver eneste koncert, solo som med band. Den hører bare med, og at forestille sig en koncert med Falch'en uden den, er faktisk næsten umuligt. Det er der heller ingen grund til, for det er her, fællessangen for alvor bryder løs, og publikum de fleste steder kommer op af stolene og synger med hele vejen igennem sangen.


s
Gi' Dig Selv Fri

- Endnu et af de numre, der er blevet hentet frem og "støvet af". Faktisk også et fedt genhør med en sang, vi måske nok var nogle stykker, der rent faktisk havde glemt. Og afslutningen med deres gospel-agtige jamsession, hvor Michael får hele salen til at gynge og råbe med på "Halleluja", er nok den mest perfekte afslutning på et sæt, der længe er set.


-------------------------------------------------


s
Det Andet Land
 - Også et af de numre, der indtil sidste sommer, har været lidt glemt. Men siden da har den været mere eller mindre fast ingrediens på sætlisterne, uanset om han har spillet med band ved store festivaler eller som solist på de indendørs scener. Og vel på en eller anden led også et nummer, der bare skal være med, når Pete sidder bag tangenterne, for også den sang formår han nærmest at give helt nyt liv med sit spil. Virkelig et flot nummer, der næsten må siges at have fået sit andet liv.


s
Nye Tider/Sommer På Vej
- Vistnok den eneste af Michaels sange, der har været tæt på at blive en del af Højskolesangbogen. Efterårets udgave var dog ikke helt den samme udgave, som vi er vant til at høre. Ikke mindst slutningen, hvor han pludselig går i gang med rap-verset fra "Sommer På Vej" er der ændret en del på. Og også her udviklede det sig flere gange til en mindre jamsession mellem Pete og Michael, hvor der over den samme rundgang blev sunget flere forskellige sange: Morten Korch-humør og Hungry Heart er et par af dem, vi nåede at høre omkvædet fra i løbet af turnéen.


s
Vi Ses Igen
- En klassiker for Malurt-fans. Den har været afslutningsnummer ved deres koncerter stort set siden den blev skrevet. Og blev altså endelig hentet frem af mølposerne igen. Og den har nok aldrig været mere stemningsfuld end på denne tour, hvor de faktisk næste hver gang formåede at give hver enkelt af de tilstedeværende en fornemmelse af, at det var til lige netop dem, den sang var stilet. Flot, flot afslutning på et meget flot sammensat sæt.


-------------------------------------------------


Ved andre af efterårets koncerter blev desuden spillet:


s
I Et Land Uden Høje Bjerge
- Vel nok det nærmeste, Michael kommer på at have skrevet en ny nationalsang. Betegnende er ordet "Nationalsang" i hvert for indholdet i Høje Bjerge, hvor en nærmere præsentation må siges at være totalt overflødig. - Har publikum ikke sunget med på de tidligere numre, så får de altid gang i stemmerne, når der tages fat på Høje Bjerge. En sikker vinder de steder, den var med. Dog faktisk også en rar overraskelse, at den ikke var en fast del af sættet - for første gang i mange, mange år.


s
Den Forbudte By
- Endnu et nummer fra "Nye Rejsende", der faktisk helst skal opleves live ved en solo-koncert. Ligesom "De Første Fugle Uden Dig" gav det nærmest gåsehud at høre hans fortolkning af netop det nummer. De aftener, den ikke var med, savnede man næsten at høre den. Men måske en OK disposition at undlade at have den med på reportoiret på de lidt mindre steder. 


s
Født På Ny
- Kan man råbe en sang? - Ja, man kan. I hvert fald var det, hvad vi oplevede med "Født På Ny" de gange den var med på reportoiret. Den er ikke hørt live siden sommeren 1997, og var virkelig en af de helt store overraskelser. Det lød så fedt, når han "råbte" ordene ud. Og netop den måde, den blev fremført på, var med til at gøre den til en anden af højdepunkterne, de gange, den var med. Faktisk lidt ærgerligt, at han ikke havde den med hver gang, for den oplevelse skulle alle, der oplevede ham i efteråret faktisk have haft. Men måske er der håb om, han har den med igen næste gang...

 

Efterårstouren 2000
strakte sig over ialt 12 jobs, hvor vi den ene gang efter den anden var vidne til meget, meget flotte koncerter. Fra en noget nervøs start i henholdsvis Kolding og Vejle, blev både Michael og Pete Repete efterhånden så sikre på deres eget værd og samspil, at de flere gange undervejs formåede at være så frigjorte, at det ledte tankerne hen på en mindre jamsession. Man troede egentlig toppen var nået i foråret 2000, hvad oplevelserne angår, men denne efterårstour, har afgjort bevist, at uanset hvor store oplevelserne har været førhen, så formår Michael alligevel at trække noget nyt op af ærmet, der er med til at gøre den aktuelle turné til det største, man endnu har været vidne til. Det skal blive spændende at se, hvad det kan føre til i fremtiden, og om han vælger at satse på solokoncerterne fremfor band-turnéerne. Ingen tvivl om, at han har potentialet til det, men mon ikke, der er mange, der vil savne de indendørs rock-koncerter i hans navn???

 

Til toppen af siden Til start på 2. sæt Tilbage til listen over sætlister