Fra Århus Stiftstidende

Livsklog livsrejse
Michael Falch: "Nye Rejsende" ankommer i dag.

*****

Af Uffe Normand

Det er uden fordomme, uden bedrevidende resignation, uden bitterhed og uden usmagelig selvtilfredshed, at Michael Ehlert Falch på 10 nye sange fortæller om rejsende gennem livet.
I kupeen på "Nye Rejsende" møder vi åbent og værdigt den kærlighedsramte og giftelystne ungersvend på "Det Ender Med En Blues", vi møder den optimistiske bluesmand i "Morten Korch-humør" - med den pragtfulde sætning "Tænk hvis man vågnede op en morgen og var fløjtende frisk Morten Korch-glad". Vi møder den advarende "November", vi hilser på musikeren i den bittersøde "Singler - nederlaget i '64" - sangen om barnekæresten og tabet af en Beatles-pladesamling.
Rejsende i kupeen er også "Enspænder", loneren, der vil bytte ro bort for uro, vi møder afsked og tomhed i "De Første Fugle Uden Dig", en sang som Falch har skrevet sammen med digteren F.P. Jac. Vi støder på de bristede idealer . "Læg Dit Had Væk", og i "Den Forbudte By" har vi "den gamle Rolling Stone, der aldrig kan få nok - skal du bæres ud med støvler og stok". Vi træffer "Danmark i Forbifarten" - og "Maria" fra køen i supermarkedet.
Måske var det i samme supermarked vi med Falchs gamle Malurt-orkester i 1981 traf kassedamen i "Superlove".
Og hermed skulle forbindelsen til Malurt være knyttet. For der er stadig meget Malurt i Michael Ehlert Falch. Det er rockmusik af den traditionelle slags med trommer, guitar, bas og keyboards, og der er ikke meget nyt under solen, selvom det hele er frisk produceret af Bjarne Nygaard Nielsen, som vi første gang hørte noget til på Anniones plade fra i foråret.
Men det er altså altid vedkommende og rart at få en tur rundt i kupeen med Falch. Men han skal snart til at tænke på lidt fornyelse.

 

Til toppen af siden Tilbage til anmeldelser