Tre Skab-tenorer springer ud

Ren skiferie

 

 

Fra Ekstra Bladet

Tre Skabs-tenorer springer ud
Brandt, Falch og Krebs gav Ålborg en vidunderlig aften.

Af: Patrick Toxværd-Larsen

"Jeg elsker Carmen, Carmen elsker mig..." Selvfølgelig skulle de synge den, De Tre Tenorer, eller rettere skabstenorer, som en munter hund blandt publikum omdøbte Michael Falch, Steffen Brandt og Poul Krebs nye samarbejde.
De tre popularitetsmæssigt store sangere gjorde i aftes, hvad de længe har snakket om at gøre, når de har mødt hinanden på festivaler og DSB-færger: De gik på scenen sammen med deres respektive guitarer og morede sig og publikum ved at spille deres sange unplugged.
Og det blev en herlig aften i Grand - Ålborgs forum for enkeballer, som i aftes var blevet afløst af generationen under dem, som er "fyrre, fede og-så-videre".
- Jeg er da lidt nervøs, fortalte Poul Krebs, inden han gik på scenen.
Men nervøsiteten forsvandt hurtigt. Efter at de havde trukket tiden lidt ud med at præsentere hinanden og gøre grin med trioens ydmyge navn, lagde Steffen Brandt forsigtigt ud med "Lanternen", mens de 400 fremmødte i den udsolgte sal straks klappede med.
- Så er det min tur, sagde Krebs, så snart Brandt var færdig. Men i stedet for selv at synge starten af "Morgendagens Tåber", kom der ikke en lyd ud af Krebsens mund. Det var publikums opgave, og det løftede blot stemningen i salen endnu en tak.
Michael Falch fortsatte med "Spøgelser", Brandt gav "Tumpernes Park" - ifølge ham er det en park i København - og sådan fortsatte de med at dele sol og vind lige, synge kor på hinandens sange, og i det hele taget hygge sig bravt.

Hygge-onkler
Og hygge er netop også, hvad denne mini-turné går ud på. Væk er det store gear, de store koncertsale og forventningspresset. Netop for at undgå "hypen", som deres tour-manager udtrykker det, holder de sig væk fra København og Århus. De vil have det sjovt under de tretten koncerter, de skal spille frem til den 28. februar, og nyde hinanden og publikum på tæt hold.
Poul Krebs demonstrerede også tydeligt, at storbykultur i hvert fald ikke er hans kop te.
- Jeg er træt af Natural Born Killers, gi' mig Far Til Fire På Bornholm, bønfaldt han, og bad syngende om at få "Små Sensationer", og publikum var åbenbart enige.
Det første job på De Tre Tenorers hyggeturné var en succes. Den flot udsmykkede gamle sal endte med at minde om en dagligstue, hvor vennerne var droppet ind på samme tid til lidt hyggeligt samvær, sang , sandheder og betroelser fra de tre værter.
- Jeg holdt på et tidspunkt op med at ryge. Jeg gjorde det dummeste. Jeg fortalte det til et eller andet husstandsomdelt blad, som udkommer i 2.500.000 eksemplarer. Lad være med det, formanede Falch publikum.
-Da jeg begyndte at ryge igen, måtte jeg ryge i smug.
Se, det er jo en lærerig historie.
Nu er spørgsmålet så kun, om Falch, Krebs og Brandt kan holde ord og nøjes med at lave denne turné, eller om de ender med at gå Dalton Brødrene i bedene. Eller... måske finder et lydisoleret skab, hvor de kan fortsætte med at spille i smug, for nu har de jo fortalt, at de vil holde op.

 

 

Fra Ekstra Bladet

Ren skiferie
De Tre Smør-tenorer slapper af efter succes-debut

Af: Patrick Toxværd-Larsen 

Det er tre meget trætte og meget lettede sanger, som tager imod i Grands baglokale efter De Tre Tenorers vellykkede debut på scenen i Ålborg.
Trætheden er oparbejdet gennem hårdt arbejde med at sende materiale frem og tilbage mellem landsdelene og være i øvelejr for at lære at spille sammen før debut'en.
- Mærk, siger Michael Falch og rækker fem hårdhudede fingerspidser frem mod Ekstra Bladets udsendte.
- Vi har øvet helt vildt. Det var vi sgu nødt til for ikke at falde igennem med et brag. Det her er helt anderledes, end når vi spiller med vores bands. Vi er jo ikke musikere, fortsætter han.
- Hvad er vi ikke, spørger Steffen Brandt og rejser sig op. - Nu må du vist hellere gå. Det her skal du ikke høre.
- Men det er vi ikke. Vi er nogle fremragende sangere...
Steffen sætter sig ned igen med ryggen til Michael og brummer:
- Vi er smørtenorer.
- ... og nogle dygtige sangskrivere.
Brandt vender sig igen mod Michael, og læner sig tilbage i sin stol velvidende, at de alle tre er til at have store bands, som kan dække over eventuelle brølere.
- I dag er for eksempel første gang, jeg spiller en solo, siger Michael Falch.

Hyldest til musikere
Alle medlemmer i de tre tenorers orkestre tilbød at tage med på turen, fordi de var bange for, at det ellers ville falde til jorden med et brag.
- Det var selvfølgelig på en pæn måde. Men man finder altså også ud af, hvor meget de andre betyder, når man ikke har dem at læne sig op ad. Ja, man kan faktisk godt kalde denne her turné for en hyldest til musikere, siger Brandt med et smil og sammenligner deres fjorten dage sammen med at tage på skiferie.
- Her kan vi slappe af. Når vi spiller med vores bands, skal pressen hele tiden tale med os. Foreløbig har vi kun holdt fire interviews, siger Brandt.
- Ja, og så lærer vi pisterne at kende, siger Poul Krebs.
- Det er jo lærerigt at spille med nogle andre end dem, man er vant til. Pludselig opdager man nye sider af en sang, som man ikke har set før, siger Poul Krebs, som udsender sin nye plade "Små Sensationer" den 30. marts.
Men først skal "vinterferien" nydes til ende med endnu tolv koncerter rundt om i landet. I aften får Esbjerg fornøjelsen af "De Tre Tenorers bedste sange- udsat for tre guitarer og ligeså mange smørtenorer.

 

Til toppen af siden Tilbage til anmeldelser