Fra Politiken

Stenalder-rock med ny lyd
Smuglytning til rockgruppen Malurts seneste blanding af rå rock og følsomme ballader

Af Erik Jensen

Lyden af en "moderne dinosaur" vil om en måneds tid ramme danskerne, når Malurt udsender gruppens sjette studie-album "Ghetto".

- Vi er "the missing link" i dansk rock - bindeleddet mellem den gamle generation og de mange nye bands. En dejlig rolle, smiler Michael Falch, mens han roder lidt med numrenes rækkefølge på det endelige album, hvis færdiggørelse Malurt fejrede med producer Finn Verwohlt i søndags i Easy Sound-studiet i København.
Målet med at hyre Finn Verwohlt, der tidligere har produceret plader med blandt andre Elisabeth og Nanna, var ifølge guitarist Peter Viskinde at "blive provokeret og modsagt". Malurt, der fandt sig selv og et stort trofast ventende publikum på comeback-turnéen og albummet "Spøgelser" sidste år, ville forsøge at forny sig.
- På et møde i min kælder blev vi enige med Finn Verwohlt om idéerne med vores samarbejde - vi ville for enhver pris fastholde og endda udvide den fundamentalistiske stenalder-rock, som er Malurt-stilen, men samtidig tilføre den noget nyt. Ny lyd og flere eksperimenter, siger Michael Falch.
En smuglytning i Easy Sound-studiet, som Politiken deltog i, viser, at lyden er anderledes. Hårdere og mere pågående. En medrivende, punket rocker som "Politiks NU!" byder eksempelvis på guitarer i læssevis ovenpå Peter Mors' dræbende tunge trommer.
Sætlisten på albummet ser sådan ud med forbehold for ændringer i rækkefølgen: "Ghetto Party", "Gorilla Med Guldøl", "Vilde Fugl", "Politidk Nu!", "Hvor Blev Din Kærlighed Af?", "Tænd Verden", "Hjerte Af Is", "Himlens Bagdør", "Sommerengel i Sort", "Baglæns Rum", "Kommet For At Blive" og "Hvisken i Græsset".
De antyder, at der trods alt ikke er sket en revolution i Malurts univers, hvor vi præsenteres for den kendte blanding af rå rockere og flotte ballader med det stænk af voksen, ærlig melankoli, Michael Falch også lod dryppe på "Spøgelser".
- Teksterne er mere selvoplevede og rablende end tidligere. Jeg har droppet min selvvalgte rolle som den fornuftige fyr, det gode mennesker og alt det dér i erkendelse af, at sådan er jeg måske slet ikke og bare givet los, siger Michael Falch.
Pladeselskabet BMG udsender pladen den 1. oktober, hvorefter Malurt drager landet rundt i november-december som et band, der nu er kommet udover den blotte begejstring ved at være sammen igen og er vokset betydeligt.

 

Til toppen af siden Tilbage til anmeldelser